Lovely.


På tal om walk in closets, se bara på det här! När jag flyttar hemifrån skaskaska jag ha en walk in closet, om jag så ska bygg om vardagsrummet till en.

21.31

Följ min blogg med bloglovin

:)

Dags för garderobsstädning..?



Jag önskar mig en walk in closet (gå in garderob, varför låter allt bättre på engelska?) där jag kan ha mina kläder så att jag ser dom ordentligt, alternativt kunna rensa ut allt som knappt används. Har dock himla svårt för det, känner mig alltid så otacksam och utseéndefixerad när jag vill slänga ut den där bunten tröjor som det egentligen inte alls är något fel på.

Kent och kortfilmen Hjärta.


Ikväll var jag och ett par kompisar på Kent på annexet. Ruskigt svettigt och högljutt men förbaskat bra också. Jag hade knappt lyssnat på deras nya skiva innan men det var en hel del gamla låtar också att sjunga med till.

En av de nya låtarna är hjärta. Den är sjukt fin och tillsammans med den här videon också väldigt hemsk och sorglig. På konserten visade de saknade personer på skärmar i bakgrunden, efter att jag upptäckte det rös jag hela låten igenom. Så himla..rörande.

Plink pling plonk plink.


Pianon är väldigt fina grejer. Om jag hade ett skulle jag lära mig spela Noiserock i Japan. Fina, underbara låt.

09.03


Jag har inte firat in sportlovet med en storartad fest långt in på natten, utan det blev fruktsallad med mamma framför Titanic istället. Ungefär en halvtimme in i filmen somnade jag och gick lite senare och lade mig i sängen. Vaknade av att Fannie ringde och upptäckte i samma veva att klockan var 21.04. Somnade om och vaknade av en knäpp dröm klockan 04.31. Klockan 08.00 gick jag upp, åt en lång frukost och läste bloggar. Bar ned cd-spelaren och en Håkanskiva till duschen och ser nu fram emot sångparty utan oro för att någon lyssnar (möjligtvis katten men det får han stå ut med).
Åh vad det är underbart att vara ensam ibland.

Like the rainbow and more.


Jag är så himla sugen på att köpa en kånken. Förut tyckte jag att de var bland de fulaste och tråkigaste ryggsäckarna som någonsin funnits, men nu är jag lite småkär. Och förutom att de är så snygga verkar vara himla praktiska, och så finns det en hel djungel med färger! Det är så himla underbart att ha massa att välja mellan (i såna här sammanhang). Ska allt ta och springa in på naturkompaniet och kika direkt när studiebidraget kommer.

Min fina lilla kissemiss.


Ljusglimtar.


Förutom att snö och så vackert och underbart är det fina med vintern är att te är så otroligt gott, att filtar är så himla mysiga och att ljus lyser upp så fint i mörkret. Sånt hjälper en att överleva tills graderna börjar klättra uppåt.

Burkeliburkar


Jag har ännu ett par nya burkar i min samling! Om ni minns det här inlägget så förstår ni kanske att jag börjar få problem med att ha dem framme, får kanske skaffa långa hyllor på en hel vägg. För framme ska dom stå, varenda fin liten burk.

Detaljer IV


Underbar start på dagen.

Såhär i efterhand känns det lite småsurt att jag gått upp 06.20 för att ha gott om tid för att ta mig till skolan..

..stå och vänta på bussen som är en kvart försenad och slutligen komma fram till Stuvsta..

..missa ett fullproppat tåg mot Stockholm Central med några sekunder..

..och därför stå och vänta i snorkylan på nästa tåg i 35 minuter..

..för att sedan inse att det är helt omöjligt att tränga sig på det..

..och därmed ge upp eftersom att ytterligare en halvtimmes väntan inte känns särskilt lockande..

..få skujts hem av Mickes mamma (tackar gud att jag träffade honom så att jag slapp vänta på bussen eller gå hem)..

..och därmed inte kommit någonstans efter drygt två timmar av förfrysning.

Hur har eran morgon sett ut?


No time for nothing.

Har jagat runt som en jagvetintevad hela dagen. Åkt hit och dit och fixat det ena och det andra. Har inte ens hunnit sätta mig ned och äta lite av den faktastiskt goda dadelkakan som står i köket och suktar. Kanske dags att gå och ta sig en bit? Förövrigt är det dags att gå och lägga sig, och ladda upp för det underbara kollektivtrafikkaos som väntar imorgon.

Godnatt!

Skivomslagen!


Mitt första omslag, Känn ingen sorg för mig i Göteborg.

Även Wils började med ett omslag till Håkan Hellström. Fisken, haha!

Broder Daniel-omslag med lite smygreklam för Ford Fucus.

Coldplay.

Och slutligen Norah Jones. Efter detta pyssel kan jag dra slutsatsen att skivomslagspyssel rekommenderas!

Skivomslagspyssel


Wils är hemma från Skåneland för att fira sportlovet här hemma i Stockholm. Det gillar vi väldigt mycket!

Vi bestämde oss för att pyssla ihop några skivomslag till ett par brända skivor jag har.

Här är jag halvvägs genom mitt första omslag. Det är så himla roligt att göra saker själv, allt blir så personligt och fint! Jag visar er alla omslag om ett par minuter, när jag fixat ihop dadelkakan som står och svalnar just nu.


Detaljer III

Alla dessa bilder föreställer saker som på ett eller annat sätt ligger nära mitt hjärta.

Här är en liten, liten del av den magdansdräkt som mamma sydde till mig när jag gick på magdans som mindre. Dessvärre får jag inte på mig den längre, men den är fin att titta på.

Här är egentligen bara en av flugorna som tillsammans med två gardintofsar pryder min egengjorda affisch med Markus Krunegård.

Och här en del av affischen. På den sitter lite olika bilder, urklipp från intervjuer, konsertbiljetter, autograf och annat smått och gott.
Den här lilla statyn köpte jag på en marknad i Dubai förra påsken. Tycker den är himla fin.

God och enkel middag.

Idag lagade jag en röra enligt pappas recept. Det var väldigt mycket godare än jag kom ihåg och dessutom tar den kort tid och är den enkel att göra.

Till två personer:
1 aubergin
3 tomater
1 ägg
salt, peppar och olja.


Börja med att skala augerginen och skiva den i skivor på ungefär 0,5 cm. Skölj tomaterna och dela dem i ett par klyftor. Stek grönsakerna i olja, salt och peppar tills de är mjuka. (Lättast är om du steker i två stekpannor)

Mosa tomaterna lite så att saften åker ur, och blanda sedan allt i samma stekpanna. Tillslut knäcker du i ägget och blandar runt allt tills ägget och därmed hela rätten är klar. Smaka av med kryddor och ät sedan med något gott (vitt) bröd, tillexempel sånt tunnbröd man kan köpa i utländska affärer.

Tog inte kort på den färdiga maten eftersom att utseéndet inte riktigt gör smaken rättvisa.. Men det är absolut värt att prova ändå.

Blingbling.


Satt precis och kikade inne på Kenzas blogg. Hon hade precis köpt halsbandet på bilden. Är det inte alldeles, alldeles underbart? Jag som inte brukar vara mycket för stora halsband som sitter nära halsen är numera smått förälskad. Blinget är dessvärre inget annat än äkta cubic zerconia och swarowskikristaller, vilket gör det aningens för dyrt för min fattiga stackars plånbok.

Halsbandet finns här för den som vill punga ut 2.995 kr.. Kram.


Med många erfarenheter på nacken.

Jag såg en jättegullig gubbe på bussen till skolan idag. Han var kort och kutryggig. Hade vitt skägg och hår som säkert inte kammats på både en och två veckor, så det stod ut åt alla håll och kanter. Sen hade han stora runda glasögon med minst centimetertjocka glas. I bågarna hängde gem och grejer som antingen var där som prydnad eller för att på något sätt hålla ihop glasögonen. Han hade en militärgrön, sliten kappa på sig och bar en tygpåse i ena handen. En helt perfekt liten gubbe med vilt utseénde kort sagt.

Detaljer II


Toco la guitarra.


I slutet på förra veckan fick jag höra när några av mina kompisar sjöng och spelade gitarr, jätteduktiga var dom! Och i lördags när jag var med Frida tittade vi på massa covers på Youtube och hon pratade lite om hur kul det var att gå hos en sångpedagog. Jäklar vad det kröp i mig, jag ville också kunna sjunga och spela! Det var väl ungefär då jag bestämde mig för att börja plinka på gitarren vi har hemma. Har länge velat kunna spela, men att lära sig har inte direkt lockat..

Men idag har jag tillbringat en stor del av förmiddagen med att lära mig spela stjärnfallet på gitarr. Måste medge att det kändes ganska hopplöst i början, men sen lossnade det. Dock spelar jag inte fingerplock eller vad det heter, och inte heller flyter det utan problem, så jag kan väl inte direkt påstå att det låter som Markus själv riktigt än. Men övning ger färdighet, som man säger.

Detajer I


Någon gång i november förra året hade jag väldigt tråkigt en lördagförmiddag. Bestämde mig för att lära känna lite inställningar i min kamera och det i sin tur resulterade i 600 bilder eller något sådant, alla tagna i mitt rum.. Tänkte visa er ett litet urval av dem. Här är del ett.

Icke dystra utsikter.

Precis hemma efter att ha sett Farsan, och jag kan verkligen rekommendera den! Det var verkligen skratt och gråt omvartannat. Ganska kul att i ena sekunden höra hela salongen skratta så man knappt hör vad som sägs i filmen, för att i nästa sekund höra snyftningar från alla håll och kanter och någon som utbrister "Asså gud vad sorgligt det här är!"

Just nu sitter jag med en filt, lyssnar på Håkan Hellström och längtar efter sommaren. Med vetskapen om att det är studiedag imorgon kan tillvaron inte kännas mycket annat är fridfull.

Godnattpuss.

En ny skön rulle

 
Idag ska det inte bara ätas semlor, utan ikväll klockan 18.00 ska jag och Fannie också se Farsan på bio. Det är nog inte en film som jag normalt skulle välja att se, men vi fick gratisbiljetter, och då kan man ju göra undantag, eller vad säger ni?

Ha en fortsatt fin fettisdag med massa semlor och annat fint.

 


Han samlar drömmar i fickan.


Vintern är bra fin. Men det är svårt att låta bli att drömma om dagen när man kan plocka ner musik, en bra bok, picknick och ett hekto fina vänner i en väska..

..och sen dra på sig ett par fina strumbyxor, shorts och ett linne..

..sätta på sig skorna och solglasögonen och bege sig till skeppsholmen eller något annat fint ställe och äta jordgubbar med socker hela dagen lång. Den som väntar på nåt gott..

Fluffigt med små prickar.


Jag har en bit fluffigt tyg med prickar på hemma, och jag tycker om den tygbiten så himla mycket. Frågan är vad man kan göra av en liten tygbit som egentligen är för liten för allting vettigt. En necessär kanske?

Kära hjärtanes.


Idag är det alla hjärtans dag. Dagen då alla par köper rosor och choklad till varandra och dagen då alla singlar deppar ihop för att de är just singlar.

Visst vore det himla mysigt att ha någon att pussa på och hålla i handen, men inte behöver jag någon dag i almanackan för att tänka på det, det blir tillräckligt med sånt ändå.

Nej, det är tur att man har en uppsats att skriva så man slipper gå och fundera över att det är annat än en vanlig söndag.

Välkommen tillbaka.


Välkommen
till både dig och mig, och till herrn i blå mössa och damen som går med sin mops i vinterkylan. Det var ett tag sen sist. Inspirationen bara försvann och fenomenet blogg blev helt plötsigt jättetråkigt. Men nu är det roliga tillbaka, tror jag. För ett tag iallfall.




RSS 2.0