En till.


Se vad jag köpt i veckan! En tygpåse som skolans elevkår designat.

Den är himla frän med ett tryck som inte kunde passat bättre.

Självklart var den både ekologisk och rättvisemärkt, något annat hade varit ironiskt med tanke på vårat förra projekt Glokat där vi lärde oss en hel den saker om hur varor vi köper verkligen tillverkas.

YES!


Jag var på arbetsintervju till telefonförsäljarjobbet där Klara, Caisa, Jasmine jobbar. Jag fick det! Även om jobbet säkerligen inte är det roligaste så är det otroligt skönt att ha en inkomst som det så fint heter. På onsdag ska jag på utbildning och sedan börjar jag, wiho!

Nu ska jag börja göra iordning mig och sedan åka iväg till skolan. Har inga ansträngande lektioner alls idag, kamratrespons på engelsakrönikor och g-prov i naturkunskap. Sedan vankas det bullbak med finaste Caisa. Idag blir en bra dag.

Ha det fint!

Från busshållplatsen hem.




Åh vad jag tycker om att ha ett fotoredigeringsprogram igen.

Tjugotrejde maj.


Fannie var den enda av henne, mig och Klara som började på konfirmationen i höstas och faktiskt konfirmerade sig.

Klara sjöng en sång istället. Den här låten, och det var så himla fint.

Prästerna Elin och Baldur läste om Gud och sjöng en del såklart.

Jag och Liza satt i kyrkbänken tillsammans med Fannies mormor och mamma, och lyssnade, fotade, filmade och sjöng litegranna vi med.

Beautiful like a rainbow.


Jag läste precis i Sandra Beijers blogg om det finaste hennes läsare upplevt en dag. Många skrev om vårkärlek. Och då kom jag på att jag också vill vara kär.

Ena rackare på att försvinna.

I eftermiddags upptäckte jag att bara hade några få hårnålar i burken där de ska vara. Det var lite konstigt tyckte jag, eftersom att jag köpt nya för bara ett par veckor sedan. Men efter att ha tagit en vända i huset fanns det hårnålar precis överallt.

På soffbordet.

I ytterfacket på väskan jag hade igår.

Tillsammans med en rosett på bordet i hallen.

På fönsterbrädan vid duschen.

På bordet under spegeln i överhallen där allt annat smått också samlas i tid och otid.

I necessären där jag har alla småsaker jag har med mig varje dag.

Och så undrar jag varför det är så tomt i hårnålsburken.

Skoltrötthet.

Igår sade jag att det skulle bli lite najs o komma tillbaka till skolan efter helgens stressigheter. Nu tar jag tillbaka det. Så opepp att det bara inte är sant. Ingen inspiration eller vilja att vara engagerad på lektionerna. Jag längtar till sommaren, då ska jag bara ligga på en gräsmatta och äta jordgubbar och lyssna på Håkan Hellström och annat fint. Tre veckor.


They are splendind, sparkling fire.


Jag tänker mig svartvita foton på en människa invirad i hundra olika tyger, tagna på annorlunda platser och i konstiga vinklar.

Soooooool.








Bland det bästa som finns är när det är så fint väder att nästan alla äter lunch ute på skolgården.


Att vara redo för solbadning.




Dresses and swimsuits.


Beyond Retro är verkligen min favoritaffär, men idag blev jag faktiskt inte förälskad i något. Fast å andra sidan letade jag inte så nog heller, för att inte riskera att bli just förälskad.

Hej.

Här var något fint däremot. En klänning som jag och mamma sydde för ett bra tag sen, idag var första gången jag använde den faktiskt.

14.37

Jag har precis skrivit klart ett prov om EU, det kändes rätt bra. Ska snart ner till biblioteket och hämta en lapp till Operation Dagsverkedagen imorgon. Alla på skolan ska genom ett dagsverke samla in 200-400 kronor som går till att stödja utbildning i Sudan, själv ska jag tvätta fönster hemma haha. Nu ska jag nog kika in på Beyond Retro, inte köpa något utan bara titta och kanske prova en fin klänning eller två. Vi hörs!

Kvällen den fjortonde maj.

Vi var ett gäng hemma hos Amanda blandannat. Där norpade någon min kamera viktel resulterade i en överraskning i form av drygt 100 bilder. Men sånt är kul när man själv är för lat för att fota själv.

Vi hoppade massa studsmatta. Det är så barnsligt kul, att flyga upp i lutten sådära.

Micke hade nog mest skills av oss alla. Jag kommer ihåg för någon sommar sedan när jag skulle lära mig hoppa upp och sedan sätta mig på rumpan. Kan ju säga att modigheten sedan jag var ungefär åtta hade försvunnit under de år jag inte hoppat, det tog nämligen flera timmar innan jag vågade ta ordentlig sats. Det allra roligaste var när jag ångrade mig i luften påväg ner, vilket resulterade i något fånigt skrik och sprattel i försök att komma på fötter innan jag landade. Det måste sett kul ut!

Jag drog med mig Amanda och gömde mig på en gunga vid våran låg- och mellanstadieskola i protest mot dom andra som ville spela brännboll. Det är så tråkigt att man börjar må illa av att gunga för mycket nuförtiden. Bättre var det förr, håhåjaja.

Mina strumpbyxor sjunger på sista versen.


Ödet var inte min vän.


Det är så fruktansvärt irriterande och komiskt på samma gång. Redan för en månad sedan sade Fannie till mig att hon kommit på världens bästa grej att ge mig på min födelsedag den 31 maj, och jag blev väldans nyfiken såklart.

Den 24 april när jag och Tilda var och såg Markus på Strand sålde de apsnygga t-shirtar och tygpåsar, precis såna som den på bilden. Jag blev alldeles till mig eftersom att jag inte tycker att hans andra tröjor och tygpåsar varit sådär jättsnygga. Det resluterade i att jag kom hem från Strand med både en assnygg t-shirt och en assnygg tygpåse. Plockade upp dem ur väskan flera gånger på tåget påväg hem för att beundra dem, och i väntan på bussen messade jag bland annat Fannie och berättade om hur bra konserten varit och om hur trevlig och snygg Markus är och att jag köpt världens snyggaste tröja och påse!
Fannie ringde upp mig och frågade hur påsen såg ut, och det visade sig att det var just en sån hon köpt till mig i present.. Surt som bara den, och sån sabla otur att jag inte nöjde mig med att köpa t-shirten.

Någon gång för ett bra tag sedan låg jag och Fannie i hennes säng och bläddrade i VeckoRevyn eller något sådant, och hon fastnade för den långa randiga klänningen ovan. Jag var väldigt tveksam till en början men sedan när hon började prata om hur man skulle matcha den blev jag övertygad om att den säkert var hur cool som helst. Jag tänkte inte mycktt mer på den där klänningen förren idag när jag såg den i affären. Jag provade den, och den var så snygg att jag inte kunde låta bli att slå till. Glömde helt bort Fannies förmaningar om att jag inte skulle köpa något innan min födelsedag så att samma sak som med Markuspåsen inte skulle upprepas.

Påväg hem från affären får jag ett sms av Fannie där hon skriver ungefär "Hej min vän! Hur mår du?" och jag svarar att jag mår bra men är jättetrött, och att jag nyss köpt den där snygga randiga klänningen vi såg i en tidning för jättelänge sedan!

Och så har hon såklart beställt just den klänningen till mig, till min födelsedag. Åååååååååååh klant-Johanna! Varför varför varför ska jag lyckas ruinera Fannies fina överraskningar? Varför Johanna, varför?

Skills that kills.


Sommar och sol och äntligen är det tillräckligt varmt för att slippa ha med sig jacka eller tjocktröja. Njut av det fina vädret gott folk!

Chokladrån o annat.



Idag träffades jag och Alice och åt chokladrån, choklad och drack saft i en park. Det var första gången vi träffades utan att vara på konsert med Markus Krunegård.
Jag och Fannie lärde nämligen känna henne och hennes kompis Emma i kön in till Radiohuset där vi skulle se Markus i höstas, och efter det har hon och jag setts på nästan varenda spelning och konsert han haft! Så himla grymt.

Skeppström Lehto.


Vet ni vad. Jag känner att jag och tjejen under paraplyet, hon med det blonda håret, borde ta och hitta på något snart. För hon är en så himla trevlig prick.

Tisdagens.




Kjol, hatt och strumpbyxor från H&M
Randig tröja ärvd av syster
En kavaj från vinden
Skor från pingstkyrkans secondhand
Pappas gamla klocka

Nu ska jag snart sticka hem till Klara och laga mat samt vara en del av hennes och Fannies pepp inför Islandsresan med konfirmationen som jag hoppade av. Ha det fint.

Pastelligt och cupcakes med chokladöverdrag.





Inatt sov Amanda över hos mig. Vi tittade på Marie Antoinette och låg i sängen och jämförde magmuskler och lärde varandra räkna till tio på franska respektive spanska klockan 01.30 på natten. Imorse åt vi frukost på balkongen (och det var inte det minsta kallt! kom sommar, kom) och pratade om hur stora valar är och hur läskigt det skulle vara att möta en dinosaurie, och om hur stort universum är och om hur det där med elektronik fungerar.


Och lukta på blommorna.


Jippie! Det är besöksrekord på bloggen! Cirka 15 unika/dag har idag ökat till 21 unika vilket betyder att det börjar lukta kändisskap, pengar o åter kändisskap.. Ujujuj vad bra detta ska bli. Jag kommer inte kunna gå utanför dörren utan att bli överfallen av paparazzis, herre min je. Bäst o tänka på nåt annat innan storhetsvansinnet stiger mig åt huvudet. Ajöken.

Middagstillbehör kanske.


Första gången jag åt hemmagjord pesto var hemma hos Frida. Satan i gatan vad gott det var på varm baguette! Hoppas ni är sugna på att testa ni också, för här kommer receptet:
100g soltorkade tomater av den torra sorten
2 krukbasilika
2-3 vitlöksklyftor
50g pinjenötter
50g riven parmesanost
1dl olivolja

Mixa först tomaterna, osten och nötterna, helst i en matberedare. När de är i lagom storlek häller du i basilikan och oljan och mixar tills gojset är lagom fint.

Sen lägger du över det i en burk och äter när tillfälle ges. På macka eller i pasta till exempel.

Som rosa moln på himlen.

Jag och Fannie var i Kungsträdgården en stund efter skolan. Åt yoghurtglass och fotade lite, tills en fågel bajsade på Fannies jacka och hon insisterade på att åka hem. Så himla härligt med fint väder och himlen full av rosa körsbärsblommor. Åh.

Ungefär varenda stockholmare var där.

Och det var så fantastiskt vackert.

Bokstavligt talat ett rosa fluffigt tak.


Yesterday.



Att det ska vara på sabla svårt att fota en outfit. Antingen är kameran för långt ner, eller så få man inte plats i bild, eller så blir det suddigt.. Om det är någon som ligger inne på något bra knep för hur man får till det så får ni mer än gärna dela med er!

20.06


Tyvärr blev det inte en enda bra blid från själva dansuppvisningen..Men här har ni iallafall en finfin bild på moi! Någon gång inom en rätt snar framtid har jag dock lovar Klara och Fannie en privatuppvisning, så då kanske ni får er en närmare till på själva dansandet. Puss.

Att sakna både platsen och människan.


Som grus och ful asfalt.


Hittils är idag en gå dag. Grått ute, grått humör, gråa lektioner, grått allting. Sådär äckligt medelmåttigt och ospeciellt. Längtar till sommar och skrattande kompisar och långritter i skogen. Dö gråhet, dö.

Vicka höfter rulla mage.


Har nu upptäckt hur praktiskt det är med webcam. Crappy kvalité, men vad gör man.

Nu ska jag iväg till Riddarfjärdsteatern på dansuppvisning! Har laddat upp med mackor, frukt o bullar så jag ska överleva tills det är vår tur. Näst sist i sista akten. Ni får se bilder sedan om det blir något bra. Önska mig lycka till!

Française est si belle.


Franska. Frankrike. Baguetter. Fransmän och fransyskor. Jag har nog blivit smittad av alla i min omgivning som lyssnar på fransk musik och franskt allt annat. Nu förstår jag varför, franska är så otroligt vidunerligt fruktansvärt vackert. Åh.

Rekommenderas.


Det är inte riktigt min grej att hålla på o predika om skönhetsprodukter (förutom nagellack då hehe), men det här tycker jag inte ni får missa.

Schampot TRESemmé! Slogan used by professionals låter ju lite väl präktig o så, men det fungerar verkligen. Håret blir lent som attan och har man som jag frissigt hår så blir det mycket bättre. Det kostar inte heller fruktansvärt mycket som bra schampon brukar göra, priset ligger runt 60 kronor för en rätt stor flaska. Lätt prisvärt!

14.19


Ikväll skulle Liza haft maskeradmiddag för att fira sin födelsedag, men nu ligger hon hemma med "nåt slags halsfluss+utslag", för att citera henne själv. Inte roligt alls. Men för att se det från den ljusa sidan så får jag nu tid till att städa rummet och kanske till och med plugga lite...jippiii... Hoppas ni har en mer händelserik lördag framför er. Pusselipuss.


We look so good.


Märker att jag börjar gilla Broder Daniel mer och mer. Det är så grymt att jag började lyssna på dem som följd av en bränd skiva hittad i ett soprum. Ödet.

Bild av Martin Norberg.

Valborg var det också.

Jag vet, jag är lite väl sent ute denna gång. Men här kommer iallfall ett par bilder från valborg som firades med en hel hög kompisar hemma hos Amanda. Det var himlans trevligt!

Först bakade vi pizza. Hanna var glad!

Sedan åt Tilda, Sophie, Maria, Klara, Caisa och alla andra upp pizzan. Fast det blev ganska mycket över.

Sedan gick vi ner till majbrasan.

Där fanns korvstånd, liveband, lotteri och en karusell som man skulle bli jätteyr av om man åkte.

Men vi roade oss med att ta lite bilder istället. Av någon anledning går det liksom inte riktigt att få seriösa, fina bilder på mina kompisar, eller på mig heller för den delen. Men det är väl lite charmigt tycker jag.

Sen gick vi hem och åt syltmunkar, glass och melon. Och det var den valborgen!

Läsvärt.


Virginia Andrews har skrivit en jättebra serie om en tjej som heter Melody, jag fick den i julklapp för många år sedan. I höstas när vi skulle välja en bok att läsa till en romanuppgift vi hade på svenskan hittade jag inte någon bok som verkade lockande och bestämde därför att ta någon som såg tråkig ut (en strategi jag ofta använder i sånahär sammanhang). Det blev Flickan från himlen, en bok jag senare såg var skriven av Virgina Andrews.

Jag läste inledningen av den "tråkiga" boken och fastnade direkt. Riktigt bra var den. Jag lämnade tillbaka den och tänkte inte mer på det förren jag hittade den, och fortsättningen Svart ängel på en secondhand affär. Jag slog till såklart, och nu är även fortsättningen utläst.

Ruskigt bra böcker det där. Läs dem!

Golden thing.


Jag tänkte bara meddela att allt (nu) funkar fint med den nya datorn och att jag också har en del inlägg på g. För tillfället exixterar de dock bara i mitt huvud, men någon gång när jag har tid och ork ska jag skriva dem också. Tills vidare tycker jag att ni ska beundra den här fina lampan, som hänger ovanför minifotäljen i mitt rum.

Movement.


Wohooooooo! Mamma tyckte att vi lika gärna kunde köpa ny dator nu när internet på den gamla slutat funka, så nu står det en sprillans ny på köksbordet och väntar på att bli installerad! Hur länge har jag inte längat efter att få byta ut den där gamla klumpen mot en ny? Hur länge?! Väldigt länge. 

14.49

Internet hemma fungerar inte, vilket kommer innebära kass uppdatering tills det är fixat. Fannie är i Italien och jag är kissnödig och trött. Vi hörs.


RSS 2.0