Vintern rasat ut.

Idag är det valborg, för er som missat det. Jag ska snart möta Amanda och handla massa mat o annat smarrigt till ikväll när en hel drös människor kommer. Både nya som gamla, och ännu okända kompisar blir det. Blir himla roligt tror jag! Hoppas ni får en fin valborgsmässoafton, pussss.


Den var ju lite fin faktiskt.

Det var en gång en ung flicka och en mycket ung man. De sutto på en sten vid en udde, som sköt ut i sjön, och vågorna skvalpade ända fram till deras fötter. De sutto tysta, var och en i sina tankar, och sågo solen gå ner.

Han
tänkte, att han gärna ville kyssa henne. När han såg på hennes mun, föreföll det honom som om det just var meningen med den. Han hade nog sett vackrare flickor än hon, och egentligen var han kär i en annan, men henne kunde han visst aldrig få kyssa, ty hon var ett ideal och en stjärna, och "die Sterne, die beghert man nicht".

Hon
tänkte, att hon gärna skulle vilja att han kysste henne, för att hon skulle få ett tillfälle att bli riktigt ond på honom och visa hur djupt hon föraktade honom. Hon skulle resa sig och draga kjolarna tätt omkring sig, ge honom en blick bräddad med isande hån och gå sin väg, rak och lugn och utan onödig brådska. Men för att han inte skulle gissa vad hon tänkte, sade hon lågt och sakta:

-Tror ni det finns ett liv efter detta?

Han tänkte, att det skulle gå lättare att kyssa henne om han svarade ja. Men han kom inte riktigt ihåg, vad han vid andra tillfällen möjligen kunde ha sagt om samma ämne, och han var rädd att råka i tvetalan. Därför såg han henne djupt in i ögonen och svarade:

-Det finns ögonblick då jag tror det.

Detta svar behagade henne utomordentligt, och hon tänkte: Jag tycker i alla fall om hans hår, och hans panna också. Det är bara synd att hans näsa är så ful och så har han ju ingen ställning - bara en student, som läser på prillan. Det var inte en sådan fästman hon skulle förarga sina väninnor med.

Han tänkte: nu kan jag bestämt kyssa henne. Men han var i alla fall förskräckligt rädd; han hade aldrig förr kysst någon familjeflicka, och han undrade om det kunde vara farligt. Hennes pappa låg och sov i en hängmatta en bit därifrån, och han var borgmästare i staden.

Hon tänkte: Kanske det är ännu bättre om jag ger honom en örfil, när han kysser mig.

Och hon tänkte åter: Varför kysser han mig inte, är jag så ful och obehaglig?

Och hon böjde sig fram över vattnet för att spegla sig, men hennes bild bröts i vågskvalpet.

Hon tänkte vidare: Jag undrar hur det kan kännas när han kysser mig. I verkligheten hade hon ju bara blivit kysst en gång, av en löjtnant efter en bal på stadshotellet. Men han luktade så illa av punsch och cigarrer, och det hade visserligen smickrat henne litet att han kysste henne, eftersom han i alla fall var löjtnant, men eljest tyckte hon inte att det var så mycket med den kyssen. För övrigt hatade hon honom, därför att han inte hade friat till henne efteråt eller ens brytt sig om henne alls.

Medan de sutto så, var och en i sina tankar, gick solen ned och det blev skumt.

Och han tänkte: Eftersom hon sitter kvar vid min sida, fast solen är borta och det har blivit skumt, så kan det ju hända att hon inte har så mycket emot om jag kysser henne.

Och han lade sakta armen om hennes hals.

Detta hade hon icke alls tänkt sig. Hon hade trott att han bara skulle kyssa henne utan vidare, och så skulle hon ge honom en örfil och gå sin väg som en prinsessa. Nu visste hon inte, hur hon skulle göra; hon ville nog bli ond på honom, men hon ville inte heller gå miste om kyssen. Därför satt hon alldeles stilla.

Då kysste han henne.

Det kändes mycket underligare än hon hade trott, hon kände att hon blev blek och matt, och hon hade alldeles glömt att hon skulle ge honom en örfil och att han bara var en student som läste på prillan.

Men han tänkte på ett ställe i en bok av en religiös läkare om "Kvinnans släktliv", där det stod: "Man vakte sig för att låta den äktenskapliga omfamningen komma under vällustens herravälde." Och han tänkte att de måste vara mycket svårt att vakta sig för, då redan en kyss kunde göra så mycket. 

När månen gick upp, sutto de ännu kvar och kysstes.

Hon viskade i hans öra:

-Jag älskade dig från första stunden jag såg dig.

Och han svarade:

-För mig har det aldrig funnits någon annan i världen än du.- Hjalmar Söderberg


10.39

Nu är skrivdelen i engelskanationella avklarad, jag tror det gick bra. Upptäckte för ett tag sedan att jag måste glömt min ring vid handfatet på skoltoaletten imorse, så jag gick ner till vaktis för att kolla om den var där. Det var den. Som någon sade förut "det enda som snos på globala är laddare till datorerna."


Södermalm.


Smider valborgsplaner med Amanda och rensar och redigerar foton sedan vi var och fotade på Södermalm i lördags. Vad gör ni på valborg?

Beyond Retro Zinken


I Fredags var jag och Fannie och kikade i den nya Beyond Retroaffären. Så jäklans härligt att den öppnat i Zinken, bara fem minuter från min skola.
Därinne var det fullt med fina och udda kläder som vanligt. Jag kan ana var en hel del eftermiddagar framöver kommer spenderas..

Idag promenixade jag dit igen. Vintagekläder blev grädden på moset som bestod av tidig dag i skolan, solsken och allmänt fint humör. Jag hittade en fruktansvärt fin klanning som jag tänkte knäppa en bild på i veckan och visa er. Puss.

Åttonde gången live.


Gott folk! Hoppas att ni mår bra. Ikväll drar jag och Tilda iväg till Hornstull Strand där det en konsert med Markus Krunegård väntar. Ska bli riktigt kul, men jag måste erkänna att allt pirr i magen som fanns där de första gångerna innan spelningar med honom börjar försvinna. Nu längtar jag mer efter att stöta ihop med honom en solig dag, utväxla några ord och sedan komma på att "men hey, ingen av oss har något särskilt för oss, varför sätter vi oss intet vid vattnet och dricker saft och äter kanelbullar?"

En Jessie och ett fett prov.Från 9.00 till 12.10 idag har jag och 63 andra suttit och slitit i aulan med ett ruskigt omfattande prov som avslutade vårat projekt. Men nu är det f-i-n-i-t-o! Ha det bra.

För 1 vecka, 1 timme och 40 minuter sedan.


Kom jag och Klara till skolan tidigt eftersom att vi sovit hos Fannie som började en timme innan oss.

Det är väldigt tyst och skönt i skolan innan folk börjar droppa in.

Efter ett tag fick vi sällskap.

Och ännu lite mer sällskap.

Nyklippt sällskap tillomed.

08.44

Imorse var det fruktansvärt svårt att komma upp ur Fannies sköna säng. Men gick gjorde det och i tid till spanskan hann jag också, för att upptäcka att vi inte har någon spanska. Oerhört frustrerande må jag säga.

I eftermiddag ska jag, Fannie, Tilda och möjligtvis ett par till samla in namn mot pälsdjursfarmning(länk). Jag och Fannie har gjort det en gång förut, fick in 105 namn om jag inte minns fel. Det är fascinerande hur olika människor beter sig mot oss som samlar in namn, många är hur trevliga som helst, andra försöker vara coola och en del säger nej tack innan man ens fått säga det man vill ha sagt.
Nej tack till vadå? Jag säljer inga dammsugare och jag vill inte råna dig på mobilen heller.


Black and silver.


1, 2 och 3 från Cocoo.
4 från Zanzlösazmycken.
5, 6, 7 och 8 från Acessoara.

Ringar är så in i norden jäkla snorsnyggt. Det är nästan tur att jag har begränsade tillgångar, annars hade jag väl inte kunnat hålla fingrarna borta från dessa godbitar. Nummer 1, 2, 3 och 7 är dock så snygga att man kanske skulle råka klicka hem dem..

 


Hatt är grejen.
Och sommarkläder också för den delen.


Omväxling förnöjer.

Mina skills är minimala och min tur är sällan med mig, men nu har jag iallfall tagit mig tid att fixa ihop en ny bloggdesign. Långt ifrån perfekt, men den får duga ett tag iallfall.


12.54

gif creator
Jag hör till dom som undersöker mitt utseénde genom att stå framför spegeln och göra knäppa miner mot min spegelbild. Ganska underhållande faktiskt.

Glokaltmässa.

Igår hade vi mässa i skolan, som avslutning på vårat projekt Glokalt,"det globala i det lokala". Det gick finemang trots att jag och Nellie inte kunde slappna av förren några timmar innan det började, då vi märkte att vi visst skulle hinna klart. Vi delade ut arbete åt höger och vänster till de tre resterande gruppmedlemmarna som mer trodde på principen "det löser sig.." Här kommer ett par bilder från gårdagen!

Saga målar en fin banderoll till oss.

Fika sålde vi också.

Medan vi slet chillade andra ett tag.

Glassgruppen vad himla glassiga.

Tilda var redo att berätta om Godmorgons Apelsonjuice.

Sedan började folk droppa in..

Som ett foto från förr.


Jag fick ett vykort från Fannie när hon var i Frankrike och åkte skridor. Ett jättefint ett som man skulle kunna sätta upp på väggen bara för det fina motivets skull.

Och inte blev det sämre när jag vände på kortet och fann att varenda vrå var full av Fannies snirkliga handstil.. Vykort är bra fint alltså. Puss.

Tillägnat.


Hur ofta dricker ni oboy? Varje morgon, eller bara ibland, eller kanske aldrig? Jag dricker det väldigt sällan, men varje gång jag gör det inser jag hur gott det faktiskt är. Chokladmjölk är en tjusning i sig. Som kalaspuffar eller Kellogs frosties ungefär. Äts sällan och är lika barnsligt gott varje gång.

Dagens och ett leénde.


Kjol från H&M, randig tröja med okänt ursprung och ett par ärvda hängslen.

Och så ett leénde tillägnat det fantastiska vädret.

08.23

Jag tror jag ska börja blogga igen, lite smått iallfall.

RSS 2.0