Wonderful music


Dessa två album skulle passa fint i min lilla samling. Lite nya skivor att spela här hemma är inte helt fel såhär till våren. Funderar lite på en The Hives skiva också, men vi får se hur jag gör (läs: hur gott om pengar jag har)

Drama


Just nu har jag rast mellan dom två dramalektionerna som fyller hela förmiddagen. Hittils har vi improviserat på olika sätt, och nästa lektion ska vi rikta in oss på genus, eftersom att vi jobbar med det i vårat projekt. Det här är störtkul, älskar't!


Who´d have known


Att sitta på bussen på kvällen, se världen utanför rulla förbi, tänka. Lyssna på den här låten, det är fint.


Fyra köp jag aldrig ångrar


Att köpa något som man älskar från första stund är bland det bästa som finns! Mitt mål är att inte ha annat i garderoben än just såna saker, för tänk vad underbart att varenda eviga gång man kikar in där och vilja ha alltalltallt på sig på samma gång.

Dom fyra sakerna ovan är några av mina favoriter. Både bekvänt och otroligt snyggt, kan inte bli bättre.
- Jeans med nitar längs sidorna
- Stickad tröja
- Svarta kängor
- Bigsize ring som dessutom råkade matcha en som vi haft hemma i 100 år minst.

Godkväll!

Expecto patronum


Bild från i somras, när jag och Klara duellerar på Fannies landställe på Öland. Längtar tillbaka!

Måste meddela att Harry Potter klubbens första möte var helt awesome! Vi gjorde ett test för att få reda på vilket elevhem vi ska hamna i, och nästa vecka ska vi sorteras. Pall, sorteringshatt och allt. Helt underbart att vara med folk som är lika inbitna som en själv, till och med mer i några fall. Från och med nu blir det HP geekande varje-varannan vecka, det här blir grymt!

Bullar med socker på


Har precis ätit upp dessa fina bullar. Akta er vad goda dom var! Nu har jag äntligen klurat ut hur man får bullarna goda, men dessvärre är det hemliga receptet mycket smör och mycket socker. Det är smällar man får ta, eller vad säger ni?


13.32

Jag har varit upptagen hela helgen, och ändå har jag knappt gjort någonting. Men det är ganska så trevligt att inte alltid flänga runt i full fart i 120 också. Jag har ridit lektion på en jättestor häst, kollat på Shrek med pappa, bakat bullar två gånger och sett alla Harry Potter filmer med några kompisar och därav gått runt i pyjamas hela söndagen.

Nu är det nog bäst att lyssna på genomgången av intervjuvteknik, och peppa för Harry Potter klubbens första möte i eftermiddag!


The boy who lived


Läste ut de sista sidorna ur Harry Potter and the philosopher´s stone påväg till skolan idag. Har av någon märklig anledning inte läst böckerna på engelska förut, även om de svenska är lästa både en, två och tio gånger.

Ändå var det inte alls svårt att läsa på engelska, och jag måste hålla med om att böckerna är femtielva gånger bättre på orginalspråket. Att det är lite som att läsa böckerna för första gången gör inte heller det hela sämre.

Till mitt förtret var det ganska svårt att hålla tårarna borta ur ögonen. Jag vet inte hur ni känner, men jag är inte särskilt mycket för att låta tårarna rinna inne på ett fullsatt pendeltåg. Att börja gråta eller skratta till en bok är dock något väldigt fint. Tänk att kunna skriva så bra att andra människor blir berörda till tårar av att läsa det. Det måste vara underbart.


Skriv utan stopp


Idag hade vi skrivöningar på svenskan. Det gick ut på att skriva till bland annat Jan Johanssons låt "visa från utanmyra". Det var oerhört kul att skriva precis vad man ville, med eller utan innehåll, med röd tråd eller helt osammanhängande. Här är en av mina texter, en berättelse om ett bergstroll och hans käraste Agata.

Trollet smyger sakta upp längs berget. Fåglarna kvittar och det är en lång vandring han har framför sig. Fötterna värker av de kantiga stenarna han tvingas gå på. Trots det är han på gott humör, ty uppe på berget väntar ett fint hus med blomsterängar runt om och en vacker stenbänk att sitta och vila sig på. Inne i huset finns även Agata, en vacker trollflicka som han var så förbaskat kär i. om han hade tur skulle han ha mod nog att fråga om hon tyckte om honom. Då skulle det kanske anordnas fint trollbröllop vid dammen intill huset, och efteråt skulle de han en stor fest där alla var välkomna. Ja, detta var vad han gick och filosoferade om längs den långa, krokiga vägen uppför berget. Glad var han, ty han kände starkt att Aganta tyckte mycket om honom. Han hade ju varit mycket vänlig mot henne, hjälpt henne att laga grinden och vattna blommorna och andra små saker. Han kom plötsligt på vad han inte hade gett henne: blommor. Aldrig hade Agata fått en bukett blommor av honom! Oj, så han blev ivrig att plocka de vackra blommorna som växte längs stigen. I sakta mak gick han, och plockade de finaste blommor han kunde hitta. Vitsippor och blåsippor och några vita, söta blommor han inte visste namnet på, ty han var ju bara ett bergstroll. Ett väldigt snällt och rart bergstroll, helt olikt sina 12 bröder och 2 systrar, som alla var barbariska och elaka, och alltid brutala i vad de tog sig för. Men inte ville han tänka på sina hemska syskon, nej han ville bara tänka på den vackra Agata och den fina blombuketten han skulle ge henne. Hur glad hon skulle bli och hur vackert blommorna skulle stå på den rutiga duken i Agatas kök. När han kom fram skulle Agata välkomna honom som bara ett troll kan göra, och ge honom en stor kram och kanske en puss på kinden om han hade tur.

Den glassiga sommarklänningen

 


Eftersom att det är så svårt att hitta den där perfekta sommarklänningen jag pratat om tidigare har jag börjat sy en egen! Tänkte att det bara är att klippa lite och sen sy ihop det, så svårt kan det väl inte vara att få den att passa? Men icke, mitt proffs till mamma tyckte att vi skulle köpa ett mönster att utgå från. Det gjorde vi, det blev mönstret till klänningarna på bilden.

Klänningen vi ska sy utgår från den vita klänningen, fast vi har gjort överlivet kortare, mer vidd i kjolen samt samt klippt ett "skärp" som ska markera midjan. Tyget är turkost med lite rutor i olika nyanser, och jag tror det kommer bli megabra. Kommer visa er resultatet sedan, lita på det!


African night

Kom nyss på att jag glömt lägga upp bilderna från den afrikanska kvällen , här är dom!

Vi lagade mat, och sen åt vi den

Liza gör fina ansiktsmålningar

Vi dansade till panta mera låten, då blev jag glad!

Att döda en låt


Markus Krunegård är min största idol. Faktum är, att de allra flesta i min omgivning skulle kalla mig markus-freak. Med det nämt förstår ni nog hur det känns att höra videon ovan. Inte okej, INTE okej.
Ännu en som tagit sig friheten att göra en hemsk tolkning av en underbar låt. Först Darin med viva la vida och sen det här. Jag tror jag avlider.


13.28

Idag har jag sådan tur att jag slipper den sista lektionen, vilket betyder att jag slutar 14.40 istället för 16.10. Underbart! Har planerat att att gå och kika efter fina saker i en secondhandaffär i Huddinge centrum efter skolan. Kanske snubblar jag över en jättefin stol, eller lampa, eller ett par skor? Man vet aldrig vad man hittar, om man ens hittar något. Mysigt är det iallfall, att gå runt och pilla på alla gamla saker som folk lämnat bort. Det är som att varje möbel och varje toffla har en historia, så kan man gå och fundera på vad det är för en människa som har ägt saken förut. Det gillar jag.

21.28


Om det är något jag gillar så är det att vara spontan. Att kunna göra lite vad man vill, när man vill, utan att behöva planera det innan. En fin, spontan kväll blir denna kväll. Fannie bestämde sig för att sova över hos mig eftersom att hon inte orkade gå hem själv, och eftersom att inget kan få mig att gå ut och trotsa den hundragradiga kylan.
Kvällen lär bli ytterst mysig, och förhoppningsvis natten också. Jag blir duktigare och duktigare på att dela säng med Fannie, det gäller bara att våga ta sin plats. Övermannar hon hela sängen får man ge henne en ordentlig knuff med rumpan, och sedan somna om igen.


Hur någonting blev något annat

Jag tänkte ta några kort på min fina outfit nyss. Gick väl inte direkt strålande så jag tröttnade och knäppte några charmiga egobilder istället. Dom allra vackraste ser ni här nedanför, på vissa kan man skymta en del av dagens utstyrsel också, för er som är intresserade.



Fråga mig inte varför, men i min familj har kamerablixtar en ögonstängande effekt.

Ja titta nu, se vad fin min ring är! Ser ni, tittatittatitta!

Dressed in red and black

Här har ni två bilder från samma dag som dom andra jag visade. Var upp och rotade på vinden innan, och hittade en del roliga grejer - väldigt praktiskt när man älskar att klä ut sig som jag gör! 


Apropå utklädning så brukar jag och mina kompisar ha teman på middagar och sådant. I höstas hade vi afrikansk kväll. Då klädde vi ut och i afrikanska kläder, så gott det gick, och sedan samlades vi hemma hos Fannie och gjorde ansiktsmålningar, lagade gryta och stekte ökenbröd som vi sedan åt med händerna. Galet kul var det! Kan lägga upp några bilder från det imorgon.

12.46



Dom här teckningarna ritade jag häromdagen. Försökte göra dom i samma stil som Nevnarien ritar, eftersom att det är så snyggt.

Steg för steg

Jag pimpade ett par gamla jeans idag. Tre blommor och en fjäril blev det, kanske nåt att ha på sig när det blir lite varmare? Såhär gick det till:

Först sprättade jag upp delar av sömmen på insidan av benet, för att komma åt att sy där jag ville ha blommorna.

Sedan klippte jag ut blombladen ur lite olika jeanstyg.

Efter det nålade jag fast alla blad där jag ville att de skulle sitta, sedan sydde jag dit den med smal sicksack ett och ett. Klipp till bladen längst in så att det inte täcker varandra, då blir det lättare att sy fast mittenbiten i slutet!

När alla mönster var klara vände jag byxorna ut och in och sydde ihop sidosömmarna igen, både med raksön och sicksack.

Tillslut var dom klara, och rätt så trevliga blev dom!

Big time inspiration

Kollade precis på denna video på Elin Keros blogg. Ska slänga mig på ritblocket på en gång, jäklar vad bra det ska bli!

Pink clouds and a cup of tea


Jag har en passion för burkar. Fråga mig inte varför, men så är det. När jag flyttar hemifrån ska jag ha mitt te i några av mina 39+1 burkar. Massor av te i olika smaker i fina burkar, med söta små lappar på. Det ska jag ha på en söt hylla i mitt blivande kök. Varje gång jag vill ha en kopp te ska jag gå till mina teburkar och lukta på allt gott te för att se vad jag är mest sugen på. Sen ska jag sätta mig i min fönsternisch (vet inte om det är det jag menar, men ett fönster man kan sitta i iallafall) men min kopp te och lyssna på musik eller läsa en bok, och då och då kika ut ur fönstret över världen som finns utanför.


Kungen är död

Jag och mamma har härjat runt hela dagen känns det som. Först iväg till ridningen, sedan till Kungens Kurva och därifrån till Skärholmen. Tillbaka till Huddinge och köpa en ny symaskin för att sedan missa bussen med en hårsmån och därmed tvingas gå dom tre kilometrarna hem. Släpandes på en dramaten full med mat och en stor och otympling kartong full med symaskin.
Tillslut landade vi här hemma och började laga mat och pilla på maskinen. Sen värmde jag en vetekudde och dumpade mig själv vid datorn med Kent ur högtalarna, helt slut. Har egentligen lust att gömma mig i en mörk, varm grotta som kallas sängen, men ska nog laga en asbig kopp te och tagga för Harry Potter marathon med Amanda istället.


Snöflingor faller på spets & mörkt hår



Modell: Jag. Fotograf: Amanda. Kamera: Nikon D5000

För ett par dagar sedan fotade Amanda mig och Wils ute i snön. Jag hade bara min vita spetsklänning på mig, gissa om det var kallt! Har ett par bilder där jag har klätt ut mig också, vill ni se dem?

Sen ramlar jag tillbaks igen



Idag var jag inne på Beyond Retro på jakt efter den prefekta sommmarklänningen. Ni vet en såndär med firugsydd överdel och som svänger ut ordentligt i midjan, så att den flyger jättemycket när man snurrar. En klänning man kan glassa runt i hela sommaren och fortfarande älska lika mycket på hösten. Plockade på mig ungefär fem olika klänningar, även fast jag visste att de inte var vad jag letade efter, och gick och provade dom. En av dom var fin, ljusrosa med spets och pärlknappar. Men det är inte en klänning man glassar runt i hela sommaren så det blev ingen affär.

Gav upp letandet efter klänningen och gick vidare till byxdressarna, tog med mig tre stycken och noppade åt mig ett par shorts på vägen till provrummet. Ingen av dessa saker viskade att vi var ämnade för varandra så jag gick och lämnade tillbaka dom. Hittade några väskor på rea, stod och kikade på dem ett tag men tog mitt förnuft tillfånga och tänkte bestämt "Nehejdu! du har redan massvis med väskor!" och hängde lydigt tillbaka dem och såg mig omkring ett slag. 

Bland de minst 100 par jeans som finns på Beyond Retro fick jag syn på ett par alldeles perfekta, stentvättade som jag tillsammans med en stickad tröja med mönster i vitt och guld tog med mig till provrummet. Både jeansen och tröjan viskade att vi var ämnade för varandra, men jag bestämde mig för att vara ekonomisk och sy in benen på ett par av dom gamla geans jag har hemma istället för att köpa byxorna.
Tröjan skulle dock få bli min. Jag gick och lämnade tillbaka byxorna, och lite längre bort i samma ställ hängde "finbyxor" för herrar. Kom genast att tänka på dom hemskt trevliga byxorna min kompis Jade har, så jag tog med mig tre par finbyxor och prövade dem. Ett par med gubbveck i midjan var fins, jag tog med mig dom och tröjan och gick för att lämna tillbaka de andra två byxorna. Det var nästan så att jag blundade på vägen till kassan, för efter ungefär en timme i samma äffär kände jag att det vad dags att gå vidare.

Att se möjligheterna

Mina nyårlöften var av den klassiska sorten: sluta äta godis på vardagar och börja springa. Istället för att börja den 1 januari börjar jag dock imorgon, den 7:e, eftersom att skolan och därmed det "riktiga" livet sätter igång då. Tog därför tillfället i akt och satte i mig de sista bitarna ur den gigantiska Merciasken här hemma. Det gäller att ta vara på möjligheterna, för imorgon börjar verkligheten!

From the inside of my head


Fick lust att rita för ett tag sedan. Skulle vilja gå en tecknarkurs någon gång, så att jag blir så duktig att synnerverna dansar balett när dom ser resultatet.

Nej, jag menade att det ska bli varmare

Johanna: Jag har kommit på att jag vill att det ska bli kallare!
Amanda: Vaddå kallare?
Johanna: Ja, för om det är kallare så blir det ju jobbigt att andas när man springer.
Amanda och Wils: Men det vill man ju inte?
Johanna: Oj, nej jag menar att jag vill att det ska bli mindre varmt.

11.23

På msn alldeles nyss.

Fannie: - kommer du ihåg när vi var mindre och jag alltid ville vara hemma hos dig efter skolan eftersom att du hade nutella? :P
Johanna: -
HAHA juste x)
Fannie: - hahaha, och nu kommer jag hem till dig för att du har mamma bröd XD
Johanna: - utnyttjning!
Fannie: - i högsta grad. Märker du inte hur besviken jag blir ibland efter att du har varit på toa? Då har jag kollat i frysen och sett att mamma brödet har varit slut.


full rulle kanelbulle


Först åkte vi skridskor på Trehörningen, det var roligt och smärtsamt.

Sedan gick vi hem till mig och spelade sällskapsspel.

Wils, Fannie och Micke.

Senare gick vi hem till Micke och spelade ännu mer sällskapsspel. Jag somnade till Låt den rätte komma in medan de andra satt i köket och spelade kort. Vaknade av att Micke kom in i rummet och fråga om filmen var bra, men fick senare veta att dom hade för avsikt att hälla curryketchup i antingen min mun eller näsa. Tack.

Ha en fin dag!

fiffig grej


Jag ska snart börja springa igen, och har satt upp målet att delta i Tjejmilen i höst. Har dock alltid haft problem med ipoden när jag springer eftersom att jag aldrig har några fickor ett lägga den i, vilket resulterar i en svettig och ganska omysig ipod. Eftersom att det är nästan outhärdligt att springa utan musik kom jag på den briljanta ideén att köpa en ipodhållare. Sagt och gjort, hittade en smidig sådan inne på Stadium idag. På den finns det till och med plats för en töntigt liten vattenflaska och nycklar eller dylikt. Helt perfekt!

och snön ligger vit på marken



Äntligen en riktig vinter, eller vad säger ni? Trots att jag längtar som bara den till sommaren kan jag inte låta bli att samtidigt älska frost i träden och snö på taken. Nån dag ska jag ut och åka på mina uråldriga längdskidor: snö, fart och varm choklad. Längtar.

18.52


Denna kväll ska spenderas med det "gamla kompisgänget" från högstadiet. Minns de hundra och åter hundra fredags- lördags-  och söndagskvällar vi spenderade tillsammans under nian. Trots att det var massa tid kan det sammanfattas i ett enda ord: singstar.

Denna kväll lär bli kaotiskt, om jag känner oss rätt. Den tedrickande, småpratsälskande Johanna ska in i en virvlande storm av speedade människor.

Godkväll!

Salladsmums


Har börjat göra salladen som ska serveras när min barndomsvän och hennes mamma kommer hem till oss om ett tag. Baguette och vitlökssmör blir det till. Grunden till receptet fick jag från den här bloggen.
Efter maten blir det efterrätt och sedan sällskapsspel, har blivit tradition att vi fyra spelar tillsammans. Mammorna mot barnen!

Ha det fint.

Hjärtligt välkomna!


Den här bloggen skrivs av mig, Johanna. Jag är 16 år gammal och går första året på Globala Gymnasiet i Stockholm, där jag trivs alldeles utmärkt. Precis som många andra som befinner sig i mittemellan åldern 16, vet jag inte vad jag vill jobba med eller göra i livet. Får istället hoppas på att tiden utvisar det. Har inte riktigt heller  bestämt mig för vad denna blogg ska innehålla, men oavsett vad det blir hoppas jag att du kikar in här fler gånger. 

Take care!


RSS 2.0