Middagstillbehör kanske.
Första gången jag åt hemmagjord pesto var hemma hos Frida. Satan i gatan vad gott det var på varm baguette! Hoppas ni är sugna på att testa ni också, för här kommer receptet:
100g soltorkade tomater av den torra sorten
2 krukbasilika
2-3 vitlöksklyftor
50g pinjenötter
50g riven parmesanost
1dl olivolja
Mixa först tomaterna, osten och nötterna, helst i en matberedare. När de är i lagom storlek häller du i basilikan och oljan och mixar tills gojset är lagom fint.
Sen lägger du över det i en burk och äter när tillfälle ges. På macka eller i pasta till exempel.
Kommentarer
Postat av: Saara
Vad fint det ser ut! om man inte har en matberedare, kan man beställa en burk av sin underbara syster då? ;-D
Postat av: frida
åh nu blev jag jättesugen på den!
Trackback