11.27


Snön och grådasket från igår har övergått till solsken. Håkan Hellström är lika med sommarpepp och klackar på ovana fötter är lika med smärta. Dock uthärdligt för skorna är så satans snygga. Kanske ska man slänga upp en bild på dom. Puss.

Copenhagen.


Bild från Ölandsresan förra sommaren. Jag, Fannie, Wils, Klara, Amanda och Liza hade tre helt underbara dagar med sol, tandemcyklande och äventyr på Fannies landställe på Öland. Vi ska dit i år igen, fast lite längre den här gången. Men förutom Öland har vi också planerat att..

..åka till Köpenhamn! Vi längtar oss galna allihop och är nu (eller snart iallfall) i full gång med att kolla vandrarhem, flygbiljetter (det suger att det är billigare än tåg) och vad vi ska hitta på under veckan där. Faktum är att jag och de andra alldeles snart ska hem till Fannie och göra klart vår tydliga, humoristiska och alldeles, alldeles underbara powerpoint som ska förklara allt som har att göra resan. Allt för att få våra kära föräldrar att känna sig trygga, och för att få koll på alla detaljer själva också såklart.

Har någon av er varit i Dannmark någon gång? Är det något speciellt vi absolut inte får missa? Puss.

Maskeradmiddag.


I lördags blev vi bjudna på middag hemma hos Jade. Det var maskerad, för att ta det hela till en högre nivå. Det var en superidé, för jag älskar maskerader!

Fannie var Coco Chanel och Klara var en himla söt sommar.

Det var ljus och så sockerkant på glasen, den är jättegod att äta ifall ni råkat missa det.

Jag var jordgubbe!

Dasha med det fina håret.

Liza "Linus" Larsson var så söt att jag ville ge han en puss.

Dilan var också där.

Sandra, Liza och Jade dansade tills som bara den.

Efter detta tog dessvärre kamerabatterierna slut, men det är smällar man får ta. Ha det fint!

Det är ett idogt jobb.



Först ritar jag alla linjer med blyerts.

Sedan fyller jag i strecken med en tunn, svart penna och suddar ut blyertsen.

Sedan färglägger jag tills jag känner mig nöjd.

Ni har precis sett en steg-för-steg guide till hur jag gör när jag tecknar. Förr ritade jag bara i blyerts, men sedan såg jag nevnariens tecknarfilm och då ville jag testa på en annan stil. För tillfället tycker jag att det är mycket roligare, och dessutom blir det ofta snyggare än vad det hade blivit om jag ritat i blyerts.

Nåja, jag har precis gjort klart teckningen ovan, och är väldigt nöjd! Ser ni vem det är?

Denna morgon funderar jag på..


1. Varför godis alltid är som godast på morgonen.

2. Att det är himlans fint väder och att man kanske skulle ge sig ut på en springtur.

3. Att det snart är påsk och att det kanske är roligare att önska sig ett påskägg med några fina praliner, istället för ett fullt med samma slags godis man käkar titt som tätt under hela året.

Keep on smiling.

Eftersom att det var relativt varmt ute imorse bestämde jag mig för att gå till tåget istället för att vänta på bussen. Med Markus Krunegård i lurarna blev stegen lätta och humöret steg. Halvvägs till centurm bestämde jag mig för att le mot alla personer jag mötte, för att se hur många som log tillbaka. Mina leénden möttes av en del småleénden, ignoreranden och så ett jättesmile från en kvinna som stannade sin bil när jag skulle gå över vägen. Är det inte fantastikt hur mycket ett litet leénde kan göra för en människa?

Att få ett leénde från en okänd person är så himla roligt tycker jag, att någon bryter sköt-dig-själv-och-skit-i-andra-normen är något som kan göra min morgon hudra gånger finare än den skulle varit utan leéndet.

Summan av kardemumman är att min "gör-folk-glada-promenad" även gjorde mig glad, vilket resluterade i att jag kom till skolan och pladdrade och skrattade som aldrig förr på en torsdagmorogn klockan kvart i nio.

Upp med mungiporna och ha det bra!


21.38


Hola dudes! Noll inspiration idag, så jag ser ingen mening i att pressa fram nåt heller, blogga ska ju vara kul. Hoppas ni haft en fin dag i vilket fall. Godnatt.

Dårfinkar och dönickar.


Jag tittade på hela serien igår. Vi har den inspelad på vhs, vilket betyder tillbakaspolning, hack och brusig bild, men det är nästan en del av grejen, tycker ni inte? Hur som helst så är Dårfinkar och dönickar, enligt mig, en av de bästa serier som finns, den är helt underbar! Om ni inte har sett den så har ni absolut något att se fram emot.

Simma lungt.


10.47

Goddag kära ni! Idag är en himla fin dag för min del vill jag meddela. Nu på morgonen bestod gympan av yoga med proffsig handledning av min klasskompis Sofie, och nu sitter jag i ett fönster med utsikt över Hornsgatan och väntar på att mattelektionen ska börja. Matte är väl inte direkt en dans på rosor, men det är fullt uthärdligt med vetskapen om att eftermiddagens svenska är inställd, vilket betyder att det enda som återstår av dagen är lunch - vilket inte är fy skam på den här fina skolan.

Ikväll är det ridning på schemat, ska bli jätteroligt. Hoppas eran dag också blir bra. Puss!

Färgstarkt.


Idag har jag möblerat om mitt rum, bakat snickers med Klara och ska alldeles snart iväg till Amanda för att spika ett mysigt avslut på denna vecka. Sov sött!

17.37


Träffa Klara i centrum, kolla i kokböcker och fika. Halsont och promenad med m&p. Kvällens planer är ännu mycket suddiga. Vad har ni gjort idag?

And I was dancing the whole way home.


Livet känns fint för tillfället. Det är fredagseftermiddag, jag har slutat och ska senare möta upp Fannie och hitta på något skojigt. Matteprovet jag hade gruvat för ett bra tag gick utomordentligt, det är snart vår och bara det faktum att jag har så fina människor omkring mig gör att allt känns problemfritt. Hoppas samma känsla har borrat sig in hos er. Puss!

Det som egentligen skulle vara en historiauppsats.

En kille som rider, sminkar sig eller är blyg och osäker är en fjolla, eller hur? Alla de där sakerna är sådant som tjejer håller på med, aldrig att en man kan vara sådan. Män ska ju vara män, tycka om att snickra och mecka med bilar, umgås med grabbarna och allra helst träna på gym ett par gånger varje vecka. Det är på så sätt han blir omtyckt, av killgänget och av tjejerna. För det är ju klart att han ska tycka om tjejer, fnissiga tjejer i rosa kläder och höga klackar, tjejer som roar sig med shopping och fika med kompisarna. 

Han och hans polare fikar inte, tar en kaffe på sin höjd, men aldrig fikar, för det är ju sådant tjejer gör. Sitter på café och smuttar på en latte i timmar och snackar med kompisen om problemen sin pojkvän, om hur otroligt söt den där kompisen var och om hur otroligt korkad den där andra kompisen var när hon gjorde si och så.

Idealen finns överallt runt omkring oss. De är små oskrivna regler som tränger sig in i hjärnan och påverkar oss utan att vi kanske ens vill det. De är så osynliga att vi kanske inte ens märker att de finns där. De är något som sätter sig i våra huvuden och påverkar oss hela tiden, varje dag. Får oss att reagera på saker. Som om en kille skulle börja sminka sig: ”Vadå är han bög eller?” Eller om en tjej meckar med bilen: ”Nänä bort med tassarna stumpan, låt din kille sköta det där istället.”


Här kan vi snacka fynd.

Jag nämnde ju förut att jag var i en socondhandaffär i Huddinge centrum förra veckan. Här kommer bilder på mina fynd! Och nu menar jag verkligen fynd, för gissa, gissa, vad allt tillsammans kostade? 180 riksdaler.

En sammetsskjorta. Det är något med mig och sammet, inte bara jag som uppmärksammat det. Just nu äger jag ett par sammetsleggings, en sammetströja, två sammetsklänningar och så den här skjortan. Ett underbart material helt enkelt.

Sen hittade jag också ett par snyggskor! Har letat efter något sånthär ett tag nu, men har aldrig hittat ett par snygga i rätt storlek. När jag såg dem här kände jag att det var meant to be, även om de är lite stora. Men vad gör det att man kan vifta på tårna?

Alla böcker i hela affären var med på rean. 5 för 25 eller 10 för 40. Galet billigt! Plockade på mig fyra böcker av Virginia Andrews, och så Bravo två noll som handlar om livet i fronten.

Hittade även ett fint halsband med vita "pärlor".

Och en väska för 20 kronor. Mamma har lovat att hjälpa mig att sy in ett foder så att den håller bättre.

Köpte även ett fint tyg för 25 kronor. Korallfärgad spets med rosmönster, det ville tyvärr inte fastna på bild. Funderar lite på vad jag ska göra med det.. Klänning? kjol? gardin?

Ha en fin dag!

18.20


Idag sken solen.
Idag frös jag inte fast jag inte hade långkallingar på mig.
Idag sjöng små fåglar någonstans uppe bland träden.
Varmt välkommen, våren!

Lilla familjen.


För någon kväll sedan var jag och pappa hemma hos min syster Ziba och hennes sambo Ali. Eftersom att Ziba är gravid passade vi på att fota henne och den fina magen. Därinne ligger en liten pojke som beräknas komma till världen i början av juli. Ska bli så spännande och roligt!

Här är ett litet, litet urval av bilderna jag tog. Den översta är min absoluta favorit, visst är den bara för underbar?

I've got the world.


En sån här har ni sett förut va? Tyckte först att det verkade otympligt och konstigt att ha en stor jordglob i rummet, och det stämmer till viss del, men himla fina är dom ändå. Speciellt på kvällen när dom lyser. Då kan man ligga där i sängen och lyssna på fin musik, och titta på länderna som finns på planeten jorden och tänka på människorna som bor där. Hur dom har det, hur deras liv ser ut och vad dom gör just nu.

Café String.


Idag var Fannie och Caisa (som förövrigt har underbaraste minen på den här bilden)..

..Liza och Jag inne i stan och shoppade lite smått. Vi på lunch på String.

Jag åt mozzarellamacka med tomat, det gjorde Fannie och Caisa också.

Vi märkte att det är ganska så fint därinne..
'

..se bara på klockorna på väggen.

I veckan kommer bilder på de senaste dagarnas köp upp. Ha det fint sålänge!

M på Klubb Molto.


1/2 2009
Ungefär såg alla mina bidler ut från min första konsert med Markus Krunegård. Efter denna dag började jag verkligen älska honom.

24/11 2009
Andra konserten på Södra teatern. Härifrån blev det massa fina bilder, till skillnad från igår på klubb Molto då det inte blev en enda. Ångrar mig lite smått, men man kan trots allt njuta mer av själva konserten när man slipper koncentrera sig på att få bra bilder. Tycker ni inte?

Sjunde gången jag såg Markus uppträda var igår, det var himla bra! De hade dock en massa problem med ljudet, fast jag tycker Markus o bandet tacklade det utmärkt och körde på ändå. Jag vet inte vad mer jag ska säga riktigt. Ni vet säkert hur det känns att stå längst fram på en konsert, bara några få meter från sin absoluta idol. Underbart.

Idag hittils.


Vaknade 08.40. Jag har en förmåga att inte lyckas vrida om dygnet på loven, det är väldigt skönt.

På förmiddagen skjutsade mamma mig till Secondhand affären i Huddinge påväg till jobbet. Hittade massvis med fina saker för så låga priser att det inte sved ett dugg! Bilder kommer, imorgon förhoppningsvis!

Det blev en fin promenad hem i det fabulösa vädret. Lite för tung kasse och lite för varma kläder men annars oklanderligt.

Efter en dusch och 50 situps fixade jag mig (ett par timmar i för god tid) inför ikväll då jag och Fannie ska på Markus Krunegårds konsert,  ÄR SÅ IN I NORDEN PEPPAD!


Ur "crazy".


Så kan det gå när man inte har något annat att göra.

Sugna på fler bilder med annan redigering?

Sköna hem

Bläddrade i gamla nummer av Sköna hem för ett tag sedan. Tycker det är så himla mysigt att sitta och bli inspirerad och fantisera om hur det ska se ut man jag själv flyttar hemifrån. Vet inte om jag egentligen är så jättemycket för bara massa rosa fluff, men fint är det iallfall.


10.18

Är hemma igen efter en himla trevlig kväll och natt hemma hos Klara. Alldeles strax ska jag gå iväg till bussen och åka in till stan, och senare ikväll kommer Frida hem till mig. Om jag inte ångrar mig (igen) ska vi färga mitt hår mörkmörkmörkbrunt. Som sagt, om jag inte ångrar mig. Medan jag är borta tycker jag att ni kan lyssna på den här låten.

Ha en fin dag gott folk!

White&red.


Nu är det färdigmålat, och kladdig och fin blev man! Först ska möblar in och saker på plats, sedan får ni se hela rummet. Puss.

Målerimålera.

För tillfället håller jag och min kära moder på att måla om ett av rummen här hemma. Det ska bli ett pyssel/syrum och väggarna kommer bli vita med en röd fondvägg. Det blir nog prima! Ha det fint tills vi hörs igen.

Glass i små små lass.


Det näst bästa med den här glassen är att den är allra godast om man äter bara lite. På så sätt slipper man illamående och paket som blir tomma med en gång. Det bästa med den är förstås smaken, och nötbitarna. Den gamla hederliga vanlij-päron-jordgubbsglassen kan slänga sig i väggen, eller, det kunde den förresten för länge sedan.

12.50


Några kompisar sov över här inatt, vi tittade på en massa Pippi Långstrumpavsnitt och pratade fram till 05.30 imorse. Värt att poängtera är att Astrid Lindgrenfilmerna förmodligen är de bästa filmer som någonsin gjorts. Jag älskade dem när jag var liten, jag älskar dem nu och jag kommer förmodligen älska dem i resten av mitt liv. Helt underbara.

Denna dag kommer nog främst bestå i garderobsstädande, ritande och gos med den fina katten ovan. Funderar lite smått på att åka in till stan och strosa i second handbutiker, men vi får se hur det blir med den saken.

Helt galen, galen i dig.


Kollar på lite Markusklipp och det får mig att längta som bara den, inte bara till sommaren utan även till konserten nästa lördag! Det blir tredje konserten och sjunde gången jag ser honom live. Fasen vad kul det ska bli! PUSS

Same same but different.


Kära läsare. Denna morgon upptäckte jag hur stor skillnad det kan vara på vaniljyoghurt och vaniljyoghurt. Den vanliga vaniljyoghurten har varit min favorit ett väldigt bra tag (och passande nog lanserades den samma år som jag föddes) men jag tror att den håller på att bli utkonkurrerad..
Madagaskar vanilj är bannemej den godaste yoghurten jag ätit på år och dar! Om ni inte har testat den, gör det.

Allt är rött och helmatchat.


Liza

Jade

Fannie och Jade

Just nu sitter jag med huvudvärk och en kopp te och tittar på fina bilder från igår. Vi lånade några peruker och hattar och bakade tårta. Den blev god! Men allt godis, vindruvorna och kakorna gjorde att vi inte orkade särskilt mycket. Här får ni iallfall mina tre favoritbilder från gårdagen.

RSS 2.0